HRVOJE IVOVIĆ

rođen je u Beogradu 1988. godine. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u muzičkoj školi „Mokranjac” u klasi prof. Milice Vasiljević. 2009.god. diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Maje Rajković a 2013. god. zavrsio je Master studije na Visokoj muzičkoj školi u Freiburgu u Nemačkoj u klasi poljske pijanistkinje prof. Elze Kolodin.

Dobitnik je brojnih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Nastupao je kao solista i kamerni muzičar u gradovima širom Srbije, Beogradu (Ruskom Domu, Atrijumu Narodnog muzeja, Kolarčevoj zadužbini, galeriji Artget, Studentskom kulturnom centru), u Banja Luci, Ukrajini, Nemačkoj, Francuskoj i Izraelu. 2009.god. nastupio je na VI Beogradskom medjunarodnom čelo-festu sa violončelistkinjom Sandrom Belić a u martu 2012.god. uspešno je nastupio sa violončelistom Nemanjom Stankovićem na koncertu u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda u okviru sezone Jugokoncerta. Naročito zapažene nastupe ostvario je na solističkim koncertima održanim u Egiptu proleća 2014. godine u velikim salama Aleksandrijske i Kairske Opere.
Pohadjao je kurseve profesora Jose Ribere, Alexandra Mndoyantsa, Tomera Leva, Emanuela Krasovkog, Jean Francois Antoniolia, Arba Valdme, Nevene Popović,Aleksandra Serdara.
Trenutno je angažovan kao klavirski saradnik na solo-pevačkom odseku muzičke škole Stanković u Beogradu i kao korepetitor drame i solista u Pozorištu na Terazijama u Beogradu.