kristina

Kristina Davidović Simić

            27.02.2016. / 12:00

                 DKC MAJDAN

MUZIČKA RADIONICA LITTLE PIANO

 

Kristina Davidovic Simić je rođena u Beogradu 1979. godine. Svira klavir od svoje pete godine. Nižu muzičku školu “Vladimir Đorđević” i srednju muzičku školu “Josip Slavenski”, završila je u Beogradu, a Instrumentalnu – klavirsku pedagogiju u Beču, u klasi prof. Nataše Veljković, a kod Manfred Wagner-Arzta specijalizovala ranu muzicku edukaciju.
Uz mnogobrojne nastupe, takmičenja i koncerte, Kristina Simić se opredelila za pedagoški rad sa najmlađima uz konstantno uvođenje profesionalnih novina u oblasti muzičke pedagogije.
Po povratku sa muzičkog usavršavanja u Beču, 2012.godine je osnovala Studio Little Piano pri DKC Majdan. Kao jedini ovlašteni predavač u Srbiji, Kristina radi po Little piano school metodi, poreklom iz Italije, u okviru koje se deca već sa 18 meseci kroz muziku i igru usresređuju na muzičku percepciju, memoriju, ukus, emociju, motoriku, socijalizaciju. Mališani rade sa bojama, uz instrumente, igranje, crtanje, brojanje, pevanje (formiranje harmoničnog sluha) i sviranje klavira.
U pripremi je klavirski, pedagoški udžbenik za muzicke pocetke,čiji je autor Kristina Davidović Simić.
Majka je dvoje dece i zastitnik ideje da svako moze i treba da uziva u muzici!