Marijana Milošević Simić se još od srednjoškolskih dana bavi pedagogijom, i naučila je jednu od najvažnijih lekcija pedagogije: da se najvrednija učenja dobijaju kroz rad sa decom. Kao diplomirani muzički pedagog, danas radi na stručnom usavršavanju zaposlenih u obrazovanju kroz seminare Multimedijalne muzičke radionice, akreditovane od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja pri Ministarstvu prosvete Republike Srbije i Zavoda za školstvo Crne Gore. Obuke kroz četiri akreditovana seminara iz oblasti muzike i savremenih metoda muzičkog obrazovanja, tokom 6 godina rada, do sada je prošlo više stotina vaspitača, učitelja, nastavnika i profesora širom Srbije, Crne Gore i Hrvatske.
Programski je direktor Udruženja Music Art Project, koje pruža besplatno muzičko obrazovanje kroz model grupnog muziciranja nastao po ugledu na venecuelansku El Sistemu. Ovaj program, koji se u Srbiji sprovodi tek godinu i po dana, omogućio je deci širom Srbije da pevaju i sviraju u muzičkim školama ili van njih, pružajući im ne samo muzičko obrazovanje već i svest o važnosti ličnog angažovanja, strpljivog rada i postavljanju viših ciljeva.
Radi takođe i u Muzičkoj radionici za bebe Bim Bam, u kojoj, po njenom programu rastu, igraju se, pevaju i sviraju bebe starosti od 6 meseci do 3 godine. Ovaj program, nastao na profesionalnim i ličnim znanjima i iskustvima, pruža deci najmlađeg uzrasta promišljene korake u ranoj muzičkoj stimulaciji ali i razvoju kognitivnih i socijalnih veština. Takođe, bebe su, zajedno sa svojim roditeljima, u prilici da pohađaju i NTC model učenja koji se ovde sprovodi prilagođen najmlađem uzrastu. Ove radionice održavaju se samo u okviru HR Centra.
Lična interesovanja Marijane Milošević u oblasti neuromuzikologije i načina kako poboljšati funkcije mozga upotrebom muzike, dovele su je i do proučavanja samih neuro-lingvističkih programa te do diplome NLP Master, akreditovane od strane IANLP, ABNLP i INHNLP asocijacija. Kao NLP master, Marijana je osmislila program Akademije za roditelje, gde su sublimirana znanja ne samo iz oblasti komunikacijskih veština, motivacije i postavljanja ciljeva već i mnoga druga, kako naučna, tako i iskustvena.