Nevena Popović
Nevena Popović

27.02. – 01.03.2015.

MŠ STANKOVIĆ

МAJSTORSKE RADIONICE

Nevena Popović – studirala je i magistrirala u Beogradu (A. Preger) i Rimu (V.Vitale), a usavršavala se kod A. Čikolinija. V. Aškenazija i mnogih drugih renomiranih pijanista. Dobitnica je nagrada na međunarodnim konkursima u Italiji i Nemačkoj, a nastupala je kao solista, kamerni muzičar i sa orkestrima u našoj zemlji, Italiji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Francuskoj, Finskoj, Mađarskoj, Austriji, na turnejama po Rusiji, Moldaviji, Gruziji, Letoniji i drugim zemljama bivšeg SSSR-a, kao i na mnogim značajnim festivalima u zemlji i inostranstvu, sa dirigentima kao što su Tomas Sanderling, Emil Tabakov, Anton Kolar, Vančo Čavdarski, Jorma Panula… Snimala je za radio, televiziju i CD kao solista i sa violinistima Majom Jokanović I Sretenom Krstićem…

Kao pedagog, Nevena Popović je već dugi niz godina redovan profesor na FMU u Beogradu, a na Akademiji umjetnosti u Banjaluci od njenog osnivanja 1998. Njeni studenti osvojili su do sada veliki broj nagrada na međunarodnim takmičenjima širom sveta. Njih desetak radi na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i spada u naše najuspešnije umetnike (Miloš Mihajlović, Vladimir Milošević, Vladimir Cvijić, Nebojša Maksimović, Sonja Lončar, Jasna Tucović, Dejan Subotić), a veliki broj ih deluje uspešno u inostranstvu (Evropa, SAD, Kanada, Australija).

Bila je član međunarodnih žirija u našoj zemlji, u Italiji, Francuskoj, Grčkoj, Gruziji. Održala je brojne majstorske kurseve u zemlji i inostranstvu.