Sandra Belić diplomirala je “Cum Laude” (sa posebnom odlikom) u klasi Andre-a Navarre na “Universität für Musik und darstellende Kunst” u Beču . Paralelno sa studijama i kasnije, usavršavala se kod Danijela Šafrana, Zigfrida Palma i Borisa Pergamenčikova.

Kao solista nastupala je sa orkestrima kao što su Musica viva (Moskva), Liszt Ferenc (Budapest), Radio Bruxelles i Belgrade Strings (Dušan Skovran) u SAD, Kini, Čehoslovačkoj (Praško proleće), Velikoj Britaniji, (City of London Festival, St Albans Festival), Grckoj (Festival Santorini). Duže od petnaest godina bila je solo violončelista Beogradskog gudačkog orkestra ” Dušan Skovran”. Održavala je resitale u Italiji, Austriji, Velikoj Britaniji, Poljskoj, Rumuniji,Izraelu, a snimala je za RAI, BBC, NHK (Japan).

Vodila je Master class-ove u Austriji (Beč, Konzervatorijum) , Ukrajini (Kijev, Konzervatorijum “Čajkovski”), Izraelu (Jerusalem, Rubin Academy), Makedoniji (Bitolj), Japanu (International Cello Congress, Osaka i Szymon Goldberg Memorial, Toyama), Španiji (Burgos).

1998. i 2000. izvela je (premijerno u Srbiji) violončelo koncerte Andre Jolivet-a i John-a Tavener-a, a 2001. dobila je nagradu za najbolju interpretaciju na Tribini savremene muzike u Beogradu.
Četvoro kompozitora (domaćih i stranih) posvetilo joj je svoja dela.
2003. godine dodeljena joj je nagrada UMUS-a za najbolji koncert u koncertnoj sezoni Beograda.
Od 2003., Sandra Belic je umetnički rukovodilac internacionalnog CelloFest-a u Beogradu.

Posle učešća na ICC (International Cello Congress) u Kobe-u 2005., redovno je pozivana u Japan da održava master klasove i koncerte, što je rezultiralo izdavanjem CD-a sa muzikom Beethoven-a i Schubert-a, uz saradnju pijanistkinje Hiroko Ohki. Time je postala prvi srpski muzičar kome je izdat autorski disk u Japanu.

Sandra Belić je redovni profesor violončela na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Njen student je dosad jedini violončelista školovan u Srbiji, pa čak i u zoni bivše Jugoslavije, kao i regiona koji je postao laureat Međunarodnog Takmičenja Muzičke Omladine, a druga dva njena studenta postali su finalisti istog takmičenja. Više od dvadeset nekadašnjih studenata su vođe i članovi deonice violončela u orkestrima Bg Filharmonije, RTS-a, Solunske filharmonije, Bamberških simfoničara. Takođe, studenti Sandre Belić su i profesori u svim uglednim srednjim muzičkim školama, kao i na Fakultetu Muzičke Umetnosti.