SANJA S

Sanja Stefanović

26.02 – 27.02.2016.

MŠ STANKOVIĆ

PIJANISTIČKO TAKMIČENJE

SANJA STEFANOVIĆ

Je izrasla iz tradicionalne ruske klavirske škole.Diplomirala je na Državnom konzervatorijumu u Odesi 1992, istovremeno kao pijanista i kamerni muzičar.
Usavršavala se u majstorskim radionicama Leonida Brumberga, Dmitrija Baškirova, Rudolfa Kerera i Petera Fojhtvangera, kao i na muzičkim međunarodnim akademijama: Mocarteumu u Salcburgu, Akademiji Tibor Varga u Sionu i u Engandinu u Švajcarskoj. Festivali u Nemačkoj i Švajcarskoj, radio i TV snimanja u Srbiji, Poljskoj, Ukrajini, Nemačkoj i Kini otvorili su joj pozornice ne samo za solističko i kamerno muziciranje, već su je afirmisali i na polju edukacije.
Sanja Stefanović je osnivač i organizator Međunarodnih dana kamerne muzike u Hagenu u Nemačkoj i Međunarodnog takmičenja u ranoj muzici, posvećenog negovanju kalsične klavirske improvizacije, jedinstvenog u Evropi.
Gostujući je profesor, strani specijalista za klavir na Univerzitetu HNUST u Kini u provinciji Hunan. Kineska vlada ju je nagažovala da oformi Katedru za klavir. U saradnji sa Pro Art & Co, britanskom neprofitnom organizacijom za širenje obrazovanja u muzici, nauci i literaturi, osnovala je platformu MOBA – Mobilni Balkan, za popularizaciju prvenstveno klasične srpske muzike i klasične muzike zemalja sa Balkana.
Sanja Stefanović je svirala na završnici “Out of Office” evropske prestonice kulture RUR 2010 u Nemačkoj. Dobitnica je nagrade Kineske vlade za doprinos muzičkom obrazovanju i ekonomskom razvitku grada Sjangtana i provincije Hunan.