UČESNICI 2019

Aprilski ciklus

DEANA PATAKOVIĆ (Srbija/Švajcarska)
Rođena je u Beogradu gde je na Fakultetu muzičke umetnosti diplomirala i magistrirala u klasi Mirjane Šuice Babić, kao student generacije sa prosečnom ocenom 10. Usavršavala se u Londonu kod Džona Bingama (Trinity College of Music) i Kendala Tejlora (Royal College of Music), a u akademskoj godini 1991/92. kao stipendista Francuske vlade boravila je u Parizu gde je studirala u klasi Fransoaz Bife Arsenijevic (Ecole Normale de Musique).
Dobitnica je mnogih značajnih nagrada i priznanja: Oktobarska nagrada grada Beograda za mlade, Smeli cvet, Emil Hajek, nagrada iz fonda Jelene Pavlović za najbolji diplomski koncert… Održala je više od 600 solističkih koncerata, a kao solista se predstavila sa svim našim renomiranim orkestrima (dirigenti Jovan Šainović, Vančo Čavdarski, Stanko Jovanović, Bojan Suđić, Vesna Šouc, Pavle Medaković, Anton Kolar). Kao član ansambla mladih muzičara Orfej, tokom studija promovisala je klasičnu muziku na raznim kulturnim manifestacijama. U organizaciji Jugokoncerta imala je seriju resitala u gradovima Srbije (1994-2000), kao i u Skoplju, Dubrovniku, Budvi (Grad teatar). Nastupala je u Engleskoj – resitali u crkvi St Martin-in-the-Fields, u Šekspirovom institutu (Strarford-upon-Avon), kao i na prestižnim muzičkim festivalima u Londonu, Molvenu, Ličfildu, Birmingemu, Noriču i Edinburgu, te u Francuskoj, Italiji, Švajcarskoj, Rusiji, Jordanu, Eritreji i Kuvajtu.
Objavila je tri kompakt diska sa delima Skarlatija, Betovena, Lista, Albeniza, Ravela, Kambaskovića, Babića i nemačkog filozofa Fridriha Ničea.
Svirala je kao solista sa Jordanskim simfonijskim orkestrom u Amanu i na Međunarodnom kulturnom festivalu u Herasu (2000), kao i na festivalu Murtenclassics u Švajcarskoj (2007) sa Praškom filharmonijom (dirigent Tomas Rezner) .
U aprilu 2011. proslavila 25-ogodišnjicu rada velikim koncertom u dvorani Skupštine grada Beograda. Bila je specijalni muzički gost u Viktorija Holu u Ženevi, prilikom ceremonije dodele nagrada „Matrin Ennals“ 2012. Svakog septembra se predstavlja ženevskoj publici u okviru tradicionalnog klavirskog festivala, koji okuplja pijaniste iz Švajcarske. Od 2015 redovno održava resitale u okviru Festivala muzike u Ženevi.
Predavala je kao docent na Fakultetu muzičke umetnosti u Begradu, na Institutu Jacques Dalcrose, a trenutno je profesor klavira u Muzičkom centru Internacionalne škole u Ženevi.

NEBOJŠA MAKSIMOVIĆ (Srbija)
Rođen je 1979. godine u Beogradu. Sa dve godine je počeo da svira klavir, a sa četiri godine je primljen u muzičku školu “Slavenski” u klasu prof. Gordane Jovanović. Srednju muzičku školu “Mokranjac” završio je u klasi prof. Olge Jovanović 1994 godine kao najbolji učenik u generaciji. Iste godine, sa petnaest godina, primljen je na Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu u klasu prof. Mirjane Šuice-Babić. Diplomirao je 1999 godine sa nagradom za najbolji uspeh iz klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nevene Popović a potom i magistrirao 2004 godine u istoj klasi sa najvišim ocenama. Magistrirao je i na Akademiji “Santa Cecilia” u Rimu kod prof. Serđa Pertikarolija 2006. godine sa najvišim ocenama kao stipendista Vlade Republike Italije. Završio je majstorske kurseve kod eminentnih pijanista i pedagoga Lazara Bermana, Đovani Umberto Batela, Serđa Pertikarolija i Nine Makarove. Oktobra 2009. godine, doktorirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nevene Popović odbranivši prvi umetnički doktorat na toj instituciji.
Tokom školovanja osvojio je mnogobrojne značajne nagrade u zemlji i inostranstvu, među kojima se izdvajaju prve nagrade na takmičenjima u Beogradu i u Nišu, dve treće nagrade na međunarodnom takmičenju u Rimu (1995. i 1998.), specijalna prva nagrada sa maksimalnim brojem bodova na međunarodnom takmičenju “Petar Konjović” u Beogradu 1997, treća nagrada na međunarodnom takmičenju u Atini 1999, prva nagrada na međunarodnom takmičenju EPTA 2001 godine u Beogradu, nagrada za najbolji koncert sezone u Galeriji SANU u Beogradu 2002 godine kao i veliki broj drugih nagrada i priznanja u zemlji i inostranstvu.
Javno nastupa od svoje četvrte godine na koncertima, kao i na radiju i televiziji za koje je načinio više trajnih snimaka. Održao je više stotina solističkih resitala i nastupao kao solista sa orkestrima u svim značajnim salama u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Italiji i Grčkoj (uključujući i celovečernje koncerte u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, Sinagogi u Novom Sadu, Banskom Dvoru u Banjaluci, velikoj sali “Parco della musica” u Rimu i drugim) kao i na festivalima kao što su “Bemus”, “A tempo”, “Dimitrion” u Solunu, “Opera Barga” i “William Walton” u Italiji i mnogim drugim. Njegov snimak sa solističkog koncerta u velikoj sali Kolarčeve zadužbine je postao Hit godine na „Top listi klasične muzike Radio Beograda 2“ za 2012. godinu i Hit nedelje u 2014. godini sa rekordnim brojem glasova u toj emisiji. Nastupio je na gala proslavi 150. godišnjice Beogradskog Univerziteta 2013. godine. Godine 2015, njegova izvodjenja su objavljena na cd izdanju časopisa „Muzika klasika“ a 2016. godine izdaje cd „Klavirski virtuozitet“  za PGP-RTS sa delima Baha, Šopena, Lista, Skrjabina, Rahmanjinova i Horovica.
Bio je angažovan kao demonstrator na Fakultetu muzičke umetnosti od 2002. do 2006. godine, od 2006. do 2008. godine radio je kao profesor klavira u muzičkoj školi “Mokranjac” u Beogradu, od 2008. do 2009. godine je bio docent na Filološko umetničkom fakultetu u Kragujevcu, od 2009. do 2012. godine je bio nastavnik, a trenutno je vanredni profesor klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.LUKAŠ KRUPINSKI (Poljska),pobednik je 7. Međunarodnog pijanističkog takmičenja u San Marinu i dobitnik svih nagrada na takmičenju – Nagrada publike, Nagrada muzičke kritike i Nagrada za orkestar 2016. godine. Finalista je Međunarodnog takmičenja Feručo Buzoni (Bolcano 2017) i pobednik Međunarodnih pijanističkih takmičenja u Ahenu (2016) i Hanoveru (2015).
Kao polufinalista, Lukaš se našao među 20 najboljih pijanista 17. Međunarodnog pijanističkog takmičenja Frederik Šopen (Varšava, 2015).
Njegov debi album Ekspresije (2017), sa delima Hajdna, Šopena i Skrjabina nominovan je za Međunarodnu nagradu klasične muzike 2018. zajedno sa Kristijanom Cimermanom i Evgenijem Kisinom. Album je dobio odlične kritike od strane časopisa Picikato, radio stanica MDR Kultura, Radio Luksemburg, Radio Francuska i magazina Gramofon. Godine 2018. je održao debi resital u dvorani Karnegi Hola / Isak Štern Auditorium, kada je primio poziv da nastupi sa Čikaškom filharmonijom i Filharmonijom Bufalo u jesen 2019. Tokom sezone 2018. imao je turneju sa Santander orkestrom i legendarnim Lorensom Fosterom, zatim održao specijalan resital u Pjong Jangu na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji, i nastupio u Teatru LaFeniće u Veneciji i Teatru Verdi u Milanu. Takođe je održao i resitaleu Parizu, Londonu, Tokiju i Sidneju.
Dvostruki je dobitnik nagrade za izuzetna umetnička dostignuća, koju mu je dodelilo Ministarstvo kulture i nacionalne baštine Republike Poljske (2013, 2014). Godine 2015. je nagrađen stipendijom od strane Ministarstva kulture i nacionalne baštine Republike Poljske i stipendijom Fondacije Kristijan Cimerman. Univerzitet za muziku Frederik Šopen u Varšavi ga je nagradio Komemorativnom medaljom 2016. godine, za umetnička dostignuća. U 2017/2018. godini dodeljena mu je i prestižna DAAD stipendija za postdiplomske studije u Nemačkoj.
Od septembra 2018. pohađa studije za sticanje umetničke diplome na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu u klasi Dmitrija Aleksejeva, kao nosilac stipendije Kenneth and Violet Scott Scholar. Podržavaju ga Fondacija Hatori i londonski Filharmonija orkestar. Prethodno je studirao na Univerzitetu za muziku Frederik Šopenu Varšavi, gde je diplomirao sa “Magna cum Laude“ visokom pohvalom pod vođstvom prof. A. Palete-Bugaj i dr. Konrada Skolarskog. Od 2016 – 2018. je bio student u klasi prof. A. Vardija na Univerzitetu za muziku, dramu i medije u Hanoveru. Predstavnik je Udruženja Ludvig van Betoven i Madam Elzbieta Penderecki.


ANA KOVAČEVIĆ (Srbija)
Rođena je 1988. u Beogradu, gde je sa najvišom ocenom diplomirala,  završila specijalizaciju i započela doktorske studije  na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Jokut Mihailović. Dobitnica je nagrade iz Fonda Slobodanka Milošević-Savić za najboljeg studenta klavirskog odseka. Završila je omš “Vladimir Đorđević” kao đak generacije u klasi prof. Jelene Filotić, i klavirski i teoretski odsek u smš “Josip Slavenski”, u klasi prof. Olge Bauer, sa nagradom za najbolji diplomski ispit.
Usavršavala se kod prof. Aleksandra Bauera, Mihaila Udea i Arba Valdme. Od 2012. radi u smš “Davorin Jenko” kao profesor klavira i korepetitor.
Dobitnica je mnogobrojnih nagrada:Laureat takmičenja IV Slobomir International Music Competition (2015), laureat je u najstarijoj kategoriji na IX međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ (2012); II nagrada na troetapnom IV međunarodnom konkursu „Dimitar Nenov“ (2011), I nagrada na I Slobomir international music competition – disciplina klavirski duo. Kao srednjoškolka je osvojila: I nagradu na III Memorijalu „Dr Vojislav Vučković“ , I nagradu na Promenadi klavirskih talenata, I nagradu na Republičkom takmičenju muzičih i baletskih škola, Laureat na Međunarodnom festivalu mladih pijanista Art studio Šabac (2003).
Nastupala je kao solista i kamerni muzičar u salama u Beogradu (Velika dvorana i Muzička galerija Kolarčeve zadužbine, Dom Vojske Srbije, Skupština grada Beograda, Galerija SANU, KC Beograd, Ruski dom, Kucera, KC Čukarica). Нa Svetski dan muzike  2016. је premijerno izvela Končertino za klavir i  kamerni orkestar op. 205 Dejana Despića sa umetničkim ansamblom “Stanislav Binički”. Nastupila je u Teatru Arsoli u Italiji (2016), na OFF festivalu kao gost koncerta pobednika konkursa Maria Canals u Barseloni (2012, Španija), zatim sa Razgradskom filharmonijom (2011, Bugarska). Učestvovala je takođe u radijskim i tv programima: Dragstor ozbiljne muzike, Susretanja Radio-Beograd, Dnevnik muzičke omladine Radio Novi Sad, Nedeljom uveče i Sve boje života na RTS.
Održala je solističke koncerte u galeriji SANU (2016), Skupštini grada Beograda u okviru Oktobarskih odjeka Šopen Festa i KCB-u (2015), SKC-u (2014), u Guarnerius-u u okviru ciklusa FMU i Guarnerius nagrađuju (2013), kao i nekoliko koncerata u okviru ciklusa Ponedeljkom u Đorđeviću (MŠ Đorđević). Aktivna je na sceni i u multimedijalnim projektima u domenu moderne umetničke muzike – projekti Čovek s kišobranom  i Imaginarni pejzaži Džona Kejdža u KCB-u, kao  i Srédina sredina u SKC-u.

EVA GEVORGYAN (Rusija)
Student je prestižne Centralne Muzičke škole za talentovanu decu na konzervatorijumu u Moskvi gde pohađa klavir u klasi Natalije Trulj i kompoziciju u klasi Tatjana Čudove.
Eva je nastupala u Dobiaku, Alto Adiđe Festivalu vunderkinda pred predsednikom Italije, Serđom Matarela. Stipendista je međunarodne muzičke akademije u Lihtenštajnu.
Nastupiće na Verbier Festivalu kao Student-in-Residence.
Dobitnica je nagrada na više od 40 međunarodnih takmičenja:
I nagrada, Šopenovo pijanističko takmičenje mladih muzičara, Zafarnia, Poljska
Apsolutni pobednik, Međunarodno pijanističko takmičenja Đuliano Petar, Goricija, Italija; 1 nagrada, Mladi kompozitori Moskve, Rusija; 1 mesto, specijalna nagrada Alion Baltik piajnističkog takmičenja, Talin, Estonija
I nagrada, Takmičenje mladih pijanista Robert Šuman, Dizeldorf, Nemačka; 1 nagrada T. Amirejibi Međunarodno takmičenje pijanista, Borjomi, Gruzija
I nagrada, debitant Međunarodnog piajnističkog takmičenja, Njujork, SAD; laureat, 5 specijalnih nagrada Drugog velikog pijanističkog Međunarodnog takmičenja mladih pijanista, Moskva, Rusija;
I nagrada i specijalna nagrada za najbolju interpretaciju Baha, Internacionalno takmičenje za mlade piajniste, Klivlend, SAD
Nagrada, International Classical Music Award
Nagrada Discovery Award from ICMA (International Classical Music Awards)
Koncerti:
Jerevan, Jermenia, nastup sa Nacionalnom filharmonijom Jermenije;
Eilat Festival kamerne muzike, solistički koncert, Izrael; VP Bank Classic Festival, solistički koncert, Švajcarska; serija koncerata u Klivlendu, solo i duo resital, SAD; nastup sa Nacionalnim filharmonijskim orkestrom, Jermenija; dobitnica Elena Kob Star nagrade festivala u Royal Albert Hall Elgar Room, solistički resital, Velika Britanija; nastupi u Teatro del Giglio, Luka, Italija i sa festivalskim orkestrom Lucerna, Švajcarska; Internacionalni pijanistički Šopen festival Dušniki, solistički resital; nastup sa Canton Symphony Orchestra – Cleveland Conductors Prize, SAD.
Muzički Festival u Peruđi, solistički resital i nastup sa The Virtuosi Brunenses Orchestra, Gaddiel Dombrowner, Italija; solistički resitali u EPTA Malta i u Ferari na Međunarodnom piajnističkom Festivalu, Italija; Festival zvezde Bajkala, Irkutsk, Rusija; Svetlanov državni simfonijski orkestar iz Rusije, solistički resital, Klin, Rusija.
Junior Epan klavirska akademija, solistički resital i Juniorska nagrada, Italija; nastup sa Kamernim filharmonijskim orlestrom Malte, dirigent Metju Poluliot, Malta; Pijanistički Festival u Ferari, dobitnica nagrade za resital, Italija; Scgleswig-Holstein Music Festival, solistički koncert, Nemačka; Alion baltički Festival, glavni resital, Riga, Letonija; Alto Adiđe Festival, Dobiako, Italija.
Koncert sa NRV Kamernim orkestrom, Ahen, Nemačka; nastup sa Filharmonijskim orkestarom Bakaa u Antonio Beloni teatru, Italija i Sumy filharmonijskim orkestrom u Sumy, Ukrajina; resitali u Rusiji, Ukrajini i Jermeniji.
Prvi solistički koncert, Jerevan, Jermenija; Alion baltički Međunarodni muzički Festival, Talin, Estonija
ClaviCologne International Piano Festival & Competition, Wuppertal and Cologne, Nemačka; Prvi međunarodni Festival klavira u Peskari, Italija.

DANICA DUJAKOVIĆ (Srbija)
Rođena je 1994. godine u Beogradu. Počela je da uči klavir 2003. u MŠ “Kosta Manojlović” u Zemunu, u klasi Vladane Janjićijević, a deset godina kasnije stiče diplomu srednje muzičke škole sa najvišim ocenama u klasi Zlate Maleš.
U ovom periodu osvajila je nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima, među kojima se ističe 4. nagrada na takmičenju u Košicama (2005), apsolutna prva nagrada i specijalna nagrada za izvođenje dela F. Mendelsona na Međunarodnom takmičenju Cita di Goricia (Italija, 2009), prva nagrada na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije (2007) i na međunarodnom takmičenju Slobomir u Bjeljini (2013).
Muzičko obrazovanje nastavlja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu (2013), u klasi Maje Rajković. Osnovne studije završava 2017. i nagradom iz fonda “Slobodanka Milošević-Savić” koja se dodeljuje najboljem studentu četvrte godine studijskog programa za klavir. Nastavlja studije u istoj klasi i diplomu master studija stiče 2018. sa maksimalnih sto poena na oba dela završnog ispita i stipendijom “Dositej” za najbolje studente.
Pohađala je masterklasove istaknutih pijanista – Igor Lasko, Arbo Valdma, Sofija Guljak, Lidija Bizjak, Aleksandar Serdar, Žak Ruvije.
Učila i solo pevanje, a svoju ljubav prema muzici za glas pokazuje i kroz sviranje sa pevačima i pevačkim ansamblima. Učestvovala je i osvajala nagrade na takmičenjima za pevače kao sopran i kao korepetitor pevačkim ansamblima. Ove godine izabrana je kao jedna od najboljih polaznika kursa Đorđa Nešića za pevače i korepetitore da učestvuje na završnom koncertu u Kolarčevoj zadužbini. Tokom studija istakla se na predmetu Kamerna muzika, svirajući u klavirskom kvintetu i dva klavirska trija. Svirala je neka od najznačajnijih dela pisana za ove ansamble i realizovala koncerte u Ruskom domu, Kolarcu, Artgetu, SKC, a kao predstavnik FMU i na A-festu u Novom Sadu. Učestvovala je na masterklasovima kamerne muzike violiniste Bogdana Božovića, Sergeja Senkova sa Gnesini akademije, Mihaela Udea sa Muzičkog univerziteta u Karlsrueu.
Trenutno je zaposlena je u muzičkoj školi “Jovan Bandur” kao korepetitor i planira nastavak studija.

SAŠA BOŽIĆ (Republika Srpska, Bosna i Hercegovina)
Rođen je u Bijeljini 1998. godine.
Klavir je počeo svirati sa 15 godina u SMŠ “Stevan Stojanović Mokranjac” u Bijeljini, na odseku – muzički saradnik. Nastavu klavira je pohađao u klasi prof. Aleksandre Radosavljević.
Nakon završene srednje muzičke škole u kojoj je proglašen za đaka generacije upisao je Akademiju umjetnosti Univerziteta u Banja Luci, kao prvoplasirani kandidat na prijemnom ispitu na smeru – klavir, u klasi pijaniste i prof. Dejana Jankovića.
Stipendista je grada Bijeljine kao perspektivan mladi umetnik i uspešan student.
Iako relativno kratko svira klavir osvojio je više nagrada međunarodnim i republičkim takmičenjima u disciplini klavir solo, među kojima se izdvajaju: prva nagrada i pobednik najstarije kategorije na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije, te prve nagrade na pijanističkim takmičenjima u Sremskoj Mitrovici i Aranđelovcu. Osvojio je nagrade u disciplinama harmonija i muzički oblici na Republičkom takmičenju, kao i međunarodnom takmičenju “Kornelije Stanković” u Beogradu.
Pored mnogobrojnih javnih nastupa, izdvajaju se nastupi na međunarodnom festivalu “Dani Vlade S. Miloševića”, nastupi u okviru Noći muzeja i Svetskog dana muzike.
Aktivno je pohađao majstorske kurseve Đorđa Stanetija, Aleksandre Romanić, Nevena Šobajića i Aleksandra Serdara

MELINA ŠIŠIĆ (Bosna i Hercegovina, Federacija)
Rođena je u Tuzli 15.5.2003. godine. Klavir je počela svirati sa 7 godina. Upisala se u pripremni razred muzičke škole Amadeus u klasi profesora Eldina Kovačevića kod koga je završila I, II i III razred. Od IV razreda  nastavlja školovanje u OMŠ Tuzla, u klasi prof Slađane Dedić. 
Nastupala je na brojnim koncertima (Tattile FEST 2016;  MŠ Stanković, Beograd; ‘Festive Gala Academy Concerts Wolfgang Amadeus Mozart’ 2017, 2018, 2019. Sarajevo; Kristalna dvorana Hotela Tuzla; Rogaška Slatina, Slovenija; Viva la musica 2018, 2019; Velika sala OMŠ Ilidža…).
Održala je pet solističkih koncerata u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, BKC Tuzla. 
Postigla je izvanredne rezultate na kantonalnim, federalnim i međunarodnim takmičenjima:
I i specijalna nagrada 100b, Laureat Bečej 2016, 2017; I nagrada 98b Banjalučki bijenale 2016;  I nagrada Međunarodno pijanističko takmicenje Smederevo 2016;  I nagrada, Zlatna medalja i posebna nagrada predsednice žirija, pijanistkinje prof Marine Horak, Međunarodno tekmovanje za mlade pianiste “Ivan Rijavec” Slovenija 2017;  Specijalna nagrada – Laureat, I kantonalno takmičenje učenika muzičkih škola TK 2017; Specijalna nagrada i zlatna medalja Slobomir International Music Conpetition 2017;  I nagrada Festival “Isidor Bajić” Novi Sad 2018 …
Pohađala je master clas kod predavača: mr Aleksandra Radosavljević, prof mr Dragan Opančić, mr Vladimir Milošević, pijanista prof Konstantin Krasnitski, pijanistkinja prof Marina Horak, pijanista prof dr Neven Šobajić.
Takođe nastupa i kao klavirska saradnica svojoj sestri Lamiji Šišić (violina) na koncertima i takmičenjima.
Školske 2016/2017. godine proglašena je učenikom generacije OMŠ Tuzla.
Osnovnoškolsko obrazovanje takođe je završila kao učenik generacije 2017/2018. godine. Bavi se književnošću, crtanjem, glumom i sportom. 
Trenutno pohađa I razred Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” instrumentalni odsjek – klavir, u klasi prof. Nedžmije Omerćehajić. 
Pohađala I Slobomir zimsku školu muzike, kod predavača pijaniste Nevena Šobajića sa kojim je pripremila program za prijem u srednju muzičku školu, i nastavila dalje usavršavanje.

DRAGAN ŠOBAJIĆ (Srbija)
Po vokaciji je pijanista. Posle školovanja u Tel Avivu, Beogradu, Zagrebu i Moskvi nastupao je kao pijanista u gradovima SFR Jugoslavije (Beograd, Titograd, Zagreb, Zadar, Budva, Skoplje) i SSSR-a (Moskva, Rostov na Donu). U više navrata je snimao za potrebe Radio i TV Beograda i TV Titograda. Održao je niz koncerata-predavanja o klavirskom stvaralaštvu Baha, Betovena, Šopena i Bramsa na osnovu kojih je nastao jedan broj njegovih knjiga. Bio je član žirija na Saveznom takmičenju u Zagrebu 1983. i na Međunarodnom konkursu-festivalu „Krasnodarska kamerata“ u Krasnodaru (Rusija) 2011, 2013. i 2015. godine.
Delovao je kao profesor po pozivu na muzičkim akademijama i fakultetima u regionu – Cetinju, Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu za predmete istorija i teorija pijanizma, metodika nastave klavira i metodologija naučnoistraživačkog rada. Angažovan je na doktorskim i specijalističkim studijama na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Profesor je po pozivu na Muzičkoj akademiji u Sarajevu i profesor emeritus na Slobomir P Univerzitetu u Bijeljini.
Do sada je objavio deset knjiga i jedan broj stručnih i naučnih članaka koji se bave problemom odnosa između izvođaštva i srodnih teorijskih disciplina – istorije muzike, pedagogije i psihologije. Među njegovim knjigama posebno se ističu: Temelji savremenog pijanizma (Novi Sad: Svetovi, 1996), Franc List: Stvaralac i izvođač (Beograd: FMU, 2. izd. 2001), Dušan Trbojević: Portret umetnika (Novi Sad: Matica srpska, 2003).
Autorova najnovija knjiga Klavirska muzika: O stvaralaštvu, izvođaštvu i pedagoškom radu istaknutih muzičara (Beograd, UMBP, 2018) daje presek njegovog istraživačkog, predavačkog i pedagoškog rada. Trenutno priprema novu knjigu Pijanistički rad po metodu tehničkih varijanti koja treba uskoro da izađe iz štampe.


Oktobarski ciklus


MARIJA ĐUKIĆ (Srbija)
Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi prof. Srđana Grbića. Usavršavala se na majstorskim kursevima u Turu (Francuska) kod prof. Alekseja Nasedkina i u Sionu (Švajcarska) kod prof. Bernharda Eberta. Provela je dve godine na specijalizaciji u Sankt Peterburgu (Rusija), na konzervatorijumu „Rimski-Korsakov“, u klasi prof. Jekaterine Murine.
Zaposlena je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao redovni profesor na Katedri za klavir. Nastupala je kao solista i kamerni muzičar u Beogradu, mnogim gradovima u Srbiji, u Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Rusiji, Italiji, Švajcarskoj, Turskoj.
Na njenom repertoaru su najzastupljenije kompozicije klasicizma i romantizma.
Poseduje poseban afinitet prema delima Frederika Šopena. Jedan od najznačajnijih i najuspešnijih koncerata sa Šopenovim delima izvela je u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 2010. godine , povodom dvestote godišnjice rođenja kompozitora, pod pokroviteljstvom Ambasade Poljske.
Nastupa u različitim kamernim ansamblima, kao član trija Amorosso i trija Classica Aeterna. Nastupala je na koncertima u okviru Tribine kompozitora i Međunarodnog festivala harfe. Godine 2015. je koncertom u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine obeležila 30 godina umetničkog rada.
Kao solista sarađivala je sa Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTS, orkestrom Doma vojske i Beogradskim gudačkim orkestrom „Dušan Skovran“.
Snimala je za Radio Beograd.


Profesori Klavirske katedre Muzičke akademije Univerziteta Istočno Sarajevo,
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina

MAJA ĐOGO, Republika Srpska, BiH
Rođena je 09.05.1984. u Beogradu. Svoje prve korake u muzici započinje u Ukrajini 1993. godine. Po povratku iz inostranstva završava nižu muzičku školu Vladimir Đorđević u Beogradu, u klasi prof. Jelene Filotić  kao đak generacije. Srednje muzičko obrazovanje nastavlja u SMŠ Mokranjac, gde je i diplomirala, odsek klavir u klasi prof.  Božene Griner i prof.  Zeljke Vorkapić  2002.godine.
Muzičku Akademiju Univerziteta u  Istočnom Sarajevu upisala je 2002. godine u klasi prof. Jokuthon Mihailović i diplomirala 2007. godine sa prosečnom ocenom 9,27.
Magistarske studije upisuje i završava u klasi prof. Aleksandre Radosavljević.
Tokom školovanja u nižoj školi, srednjoj školi kao i na osnovnim studijama ostvarila je značejne uspehe. Nastupala je na koncertima, takmičenjima, festivalima i seminarima gde je osvajala nagrade, diplome i značajna priznanja. Pohađala je Majstorske kurseve renomiranih muzičkih pedagoga: mr Aleksandra Romanić, mr Jokuthon Mihailović (Srbija), mr Pavel Nersesjan ( Rusija), mr Aleksandar Šandorov ( Srbija), mr Jurij Kot (Ukrajina), mr Hinko Haas (Slovenija), mr Lili Petrović ( Srbija), mr Aleksandar Serdar ( Srbija), Mihail Rezek (Češka)…
Povodom svečanosti obeležavanja Dana Univerziteta u Istočnom Sarajevu 2006. godine, rektor univerziteta dodeljuje Maji Plaketu Univerziteta za izuzetan uspeh (najviši ukupan prosek)  u toku osnovnih studija na Muzičkoj Akademiji.
Pored solističkog angažovanja, nastupa aktivno u kamernim sastavima i ostvaruje saradnju sa mnogim kolegama. Trenutno najviše pažnje posvećuje aktivnosti na polju kamerne muzike u radu sa koleginicom Majom Žužom ( klavirski duo M&M).
Za 10 godina pedagoškog rada ostvarila je zapažene rezultate osvojivši sa svojim učenicima preko 80 nagrada.
Bila je članica žirija mnogih pijanističkih takmičenja, festivala u zemlji i regionu.  Aktivni je član udruženja Muzičkih/glazbenih i baletnih pedagoga FBiH.
Zaposlena je kao docent na Klavirskoj katedri Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

MAJA ŽUŽA, Republika Srpska, BiH
Rođena je 1984. godine u Sarajevu. Nižu i srednju muzičku školu završila je u Istočnom Sarajevu.  Vrlo rano aktivno je koncertirala i osvajala specijalne I prve nagrade na takmičenjima.
Muzičku akademiju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Odsjek za klavir, završila je 2008. godine u klasi Mr Zorice Dimitrijević-Stošić, red. prof. sa prosečnom ocjenom 10.00. Tokom studija bila je stipendista Vlade Republike Srpske.
Dobitnica je:Nagrade „Vojin Komadina“ Muzičke akademije UIS, Plakete Univerziteta, Srebrenjaka Sv. Stefana kao najbolјi student Univerziteta.Magistarske studije na Odsjeku za klavir završava 2012. godine u istoj ustanovi, u klasi Mr Irine Skerl, doc.
Pohađala je majstorske kurseve kod Mr Jurija Kota, red. prof. (Ukrajina), Mr Hinko Haasa, red. prof. (Slovenija), Mr Jokut Mihailović, red. prof. (Srbija), Mr Aleksandre Romanić, vanr. prof. (Nemačka), Miroslave Lili Petrović (Srbija), Mihala Rezeka (Češka) i Aleksandra Serdara (Srbija). Po završetku osnovnih studija zaposlila se na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu, najpre u zvanju umetničkog saradnika, a zatim višeg umetničkog saradnika.  U tom periodu sarađivala je sa velikim brojem kolega i studenata, ostvarivši preko 200 koncerata i nastupa u zemlјi i regionu.Članica je Udruženja građana za negovanje akademske muzike  Novi zvuk.
Jedan je od idejnih tvoraca i pokretača Prvog međunarodnog takmičenja pijanista na Muzičkoj akademiji UIS. Potpredsednica je i član osnivačkog odbora Udruženja građana za negovanje klasične muzike Koral, i zamenica umetničkog direktora i PR menadžer  istoimenog festivala.
Članica je Srpskog prosvjetno kulturnog društva ProsvjetaOd 2015. godine se nalazi u zvanju docenta na Katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Od akademske 2017/2018 obavlјa funkciju Rukovodioca Katedre za klavir i Koordinatora za međunarodnu saradnju Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

JULIJANA ŠULOVIĆ, Srbija
Završila je niže i srednje obrazovanje u Muzičkoj školi Josip Slavenski u Beogradu u klasi prof. Dragana Trajić, Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu  u klasi prof. Igora Lazka i prof. Jasmine Gavrilović i specijalizaciju i postdiplomske studije na Konzervatorijumu P.I.Čajkovski u Moskvi u klasi prof. Mihaila Voskresenskog.
Dobitnica je više prvih nagrada na nacionalnim takmičenjima.
Kao solista i kamerni muzičar nastupala je na koncertima i festivalima u značajnim kulturnim centrima bivše Jugoslavije (Beograd, Zagreb, Ljublјana, Sarajevo, Ohrid…), kao i u mnogim evropskim zemlјama (Rusija, Estonija, Velika Britanija, Grčka, Rumunija, Italija).
Snimala je za Radio i Televiziju Beograd, Televiziju Novi Sad i Radio Skoplјe.
Autorka je, scenarista i voditelјka muzičkih emisija na RTSu – Ciklusi o Mocartu, Bramsu, Hronike BEMUS-a, Portreti velikih umetnika kao što su J. Bašmet, G. Kremer, M. Majski…
Snimila je i dva CD-a (muzika romantizma za klavir i čelo i muzika baroka za violinu i klavir).
Angažovana je kao profesor – korepetitor u muzičkoj školi Mokranjac u Beogradu i kao vanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, BiH.

RITA KINKA, Srbija
Pijanistkinja koja je održala preko 800 resitala, kao i nastupa s mnogobrojnim uglednim orkestrima u gotovo svim evropskim zemljama, kao i u SAD, na Tajvanu, u Japanu, Izraelu, Kanadi i Australiji. Pored pijanističke karijere, bavi se i pedagoškim radom. Redovni je profesor za glavni predmet klavir na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
Nosilac je niza jugoslovenskih nagrada i priznanja i dobitnica nagrada na međunarodnim takmičenjima pijanista u: Senigaliji (1979), Verčeliju („Viotti”, 1981), Beogradu (Međunarodno takmičenje Muzičke omladine, 1983), Cvikauu („Schumann”, 1985), Sidneju (1985), Minhenu („ARD”, 1987), Bordou (1988, zlatna medalja), Vašingtonu (1990), Briselu („Kraljica Elizabeta”, 1991), Orleanu („Klavirska muzika 20. veka”, 1996).
Rita Kinka je prva dobitnica godišnje nagrade Evropskog parlamenta „Prix femmes d`Europe” („za ženu Evrope”), nagrade za najboljeg evropskog izvođača ozbiljne muzike, koja joj je uručena u Briselu juna 1991. godine. Nosilac je „Februarske nagrade” Grada Novog Sada za 2002. godinu. Snimala je za radio i TV centre u više zemalja (Srbija, Makedonija, Slovenija, Hrvatska, Italija, Austrija, Nemačka, Belgija, Francuska, Rusija, Estonija, Češka, Slovačka, Mađarska, Rumunija, Bugarska, Engleska, Grčka, Španija, Izrael, Kanada, SAD, Australija, Tajvan). Snimila je tri kompakt-diska u izdanju kuće „Digital Media Production” (Brisel) i PGP RTS, a pre toga i jedno LP izdanje.
Studirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (profesori E. Timakin i A. Valdma), a postdiplomske studije završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu (D. Trbojević) i Akademiji umetnosti u Novom Sadu (A. Valdma). Usavršavala se na „Džulijardu“ u Njujorku (klasa Đerđ Šandor), koristeći stipendiju Fondacije “Đina Bahauer” koja joj je dodeljena na Međunarodnom takmičenju “Kraljica Elizabeta” u Briselu 1987, kao „najperspektivnijem mladom umetniku“.Kroz celu karijeru Rita Kinka se strastveno i s ljubavlju, ali i s postupno sticanim velikim izvođačkim iskustvom, samosvojnim stilom sviranja, punim senzibilitetom i sugestivnošću “kretala” kroz odabrana dela najzahtevnijeg klavirskog repertoara. Najnoviji resitalski projekat ostvarila je decembra 2016. u ciklusu “Urednik/umetnik u gostima” Centra za muziku Kolarčeve zadužbine u Beogradu u kojem je specifičnim konceptom programskog oblikovanja povezala kompozicije Baha, Bramsa i Šopena. Izabrana je za predsednicu Umetničkog saveta “Novi Sad 2021” za Evropsku prestonicu kulture.

TAMARA  PEČENICA, Republika Srpska, BiH
Rođena je 1997. godine u Palama, Republika Srpska, gde je završila  Osnovu muzičku školu-odsek za klavir. Osnovnu muzičku školu je završila kao učenica generacije.  Dalje muzičko školovanje je nastavila u Istočnom Sarajevu. Kao učenica osnovne i srednje muzičke škole postizala je uspehe na takmičenjima. Muzičku akademiju u Istočnom Sarajevu upisuje 2016. godine (vokalno – instrumentalni odsek- klavir).  Trenutno je na četvrtoj godini studija u klasi mr Zorana Jančića red.prof.  U toku studiranja  je ostvarila odličan uspeh. Dobitnica je nagrade Vojin Komadina za postignute rezultate i najbolji prosek ocena (10,00). Takođe, Asocijacija kompozitora muzičkih stvaralaca AMUS joj je dodelila nagradu Cvijetko Rihtman za najboljeg studenta muzičkih akademija u Bosni i Hercegovini. 
Usavršavala se na na mnogobrojnim master klasovima kod  izvrsnih pedagoga:  Olivera  Kerna,  Elene Tarasove i Jokut Mihajlović. U okviru obeležavanja Jubijela 20 godina Klavirske katedre Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu, marta 2019. godine je nastupila na koncertu studenata. Pored takmičenja u kategoriji  klavir solo, takođe je učestvovala i na mnogim takmičenjima u kategoriji klavirskog dua.
Stekla je brojne nagrade: Prvu i treću  nagradu na Federalnom takmičenju u Sarajevu,  te brojne nagrade na Republičkom takmičenju u Banja Luci. Takođe, se takmičila na Festivalu Slovenske muzike u  kategoriji klavirski duo, i osvojila prvu nagradu.  Učestvovala je i na Prvom Međunarodnom takmičenju pijanista u Istočnom Sarajevu, gde je osvojila drugu i treću nagradu u okviru dve kategorije. Trenutno je na četvrtoj godini osnovnih studija MA UIS.

MLADI PIJANISTI

Mia Pečnik , Hrvatska
Rođena je 20. 9. 2000. u Zagrebu. Dobitnica je 45 prvih i specialnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, solistički i u klavirskom duu (Italija, Španija, Mađarska, SAD, Nemačka, Belgija, Slovenija, Srbija). Dobitnica je dva Oskara znanja, najznačajnije nagrade i priznanja za postignute izuzetane uspehe u obrazovanju koje dodeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Takođe je dobitnica Nagrade grada Sveta Nedjelja za posebna dostignuća na području muzičke kulture kao i Nagrade „Profesor Balzatar“ koju dodjeljuje Grad Zagreb za osvojeno prvo mesto na državnom takmičenju. Stipendista je Grada Zagreba. Klavir je počela učiti s osam godina, a od 2012. je u klasi Ivanke Kordić, prof. savetnice u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. U junu 2019. je prvoplasirana na prijemnom ispitu u Höchschule für Musik und Tanz u Kölnu (Nemačka) od peko 300 kandidata. Student je prve godine klavira u klasi profesora Andreasa Frölicha. Nastupala je solistički, kao član klavirskog dua i kao solista sa orkestrom širom Hrvatske, Evrope, u SAD i Aziji; u Belgiji, Srbiji, Nemačkoj, Sloveniji, Italiji, Mađarskoj, Austriji, Španiji, Velikoj Britaniji, Poljskoj, SAD u Weill Recital Hall-u u Carnegie Hallu (New York) te u Kuvajtu.
Na „Internazionaler Hohenlimburger Musikwettbewerb“ održanom u Hagenu (Nemačka) osvojila je apsolutnu prvu nagradu i koncertnu nagradu – recital u Londonu koji je održan u sklopu Notting Hill koncertne serije. Kao dobitnica prve nagrade na „Debut International Piano Competition“ osvojila je i recital u Carnegie Hallu (New York). Nastupala je kao solista sa Zagrebačkom filharmonijom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog (E. Grieg, C. Saint-Saens), sa Simfonijskim orkestrom HNK u Osijeku, sa Zagrebačkim solistima, a 2019. godine, na novogodišnjoj turneji uz Zagrebačku filharmoniju, nastupa na dva koncerta u Sheik Jaber Al-Ahmed Cultural Centru u Kuwait City-u pod ravnanjem mo. Dawida Runtza. Održala je recital na Međunarodnom festivalu mladih talenata u Krakowu (Poljska) te recital u sklopu Međunarodnog festivala „Gorczycki“ u Katowicama (Poljska) u Šleskoj Operi. U oktobru ove godine ponovo drži recital u Filharmoniji Śląska u Katowicama. Pohađala je seminare poznatih pijanista i pedagoga: Dang Thai Sona (Vjetnam), Yurija Kota, Milane Chernyavske (Ukrajina), Natalije Trull, Vladimira Ovchinnikova, Grigory Gruzmana, Leva Natochenny, Konstantina Boginoa, Igora Laszka, Vladimira Viardo, Yuri Bogdanova (Rusija), Andreasa Frölicha, Heriberta Kocha (Nemačka), Leonela Moralesa Alonsa (Španija), Andreasa Webera (Austrija), Eugena Indjica, Jacquesa Rouviera (Francuska), Nataše Veljković (Srbija), Simona Trpčevskog (Makedonija), Fulvia Turissinija (Italija), Đorđa Stanettija, Rubena Dalibaltayana, Kemala Gekića, Danijela Detonija, Srđana Čaldarovića te Ide Gamulin (Hrvatska). Snimala je za HTV, RTL i Mađarsku televiziju.

Sergej Čavić, Srbija
Rođen je 2003. godine u Beogradu.
Učenik je II razreda srednje muzičke škole ”Kosta Manojlović“ u Zemunu, vokalno-instrumentalni odsek u klasi profesorke Radojke Ivanović. Sa 11 godina je održao prvi solistički koncert. Učestvovao je na seminarima renomiranih profesora i pijanista : Milane Chernyavske , Natalije Trul, Evgenija Starodupčeva, Rubena Dalibaltayana, Alekseja Sokolova, Aleksandra Simčuka, Lidije Bizjak, Maje Rajković, Nataše Mitrović i Miloša Popovića.
Nastupao je u elitnim koncertnim salama u Beogradu: u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, Velikoj sali Beogradske filharmonije, Galeriji Kolarčeve zadužbine, Velikoj sali SKC-a, Galeriji SANU, te u Velikoj sali Banskog dvora u Banja Luci (Republika Srpska,BiH).
Učestvovao je na brojnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu i osvojio preko 50 prvih nagrada od kojih su najznačajnije:
– Međunarodno pijanističko takmičenje ”Citta di Gorizia“ 2012, Italija – I nagrada;
– Republičko takmičenje mladih pijanista Srbije, 2013, 2015, 2017, 2019  – I nagrade;
– Međunarodno pijanističko takmičenje u Šapcu, Srbija – 2013, 2014, 2015 – I nagrade;
– Međunarodno pijanističko takmičenje “Nikolai Rubinstein“ 2014, Pariz, Francuska – I nagrada;
– Međunarodno pijanističko takmičenje ”Alexandre Scriabine“ 2014, Pariz, Francuska – II nagrada (prva nije dodeljena);
– EMCY Međunarodno pijanističko takmičenje “Petar Konjović“, Beograd,  2014 – I nagrada;
– Međunarodno pijanističko takmičenje “Banjalučki bijenale”, 2014, Banja Luka, Republika Srpska – I Specijalna nagrada,(100 poena);
– EMCY Međunarodno pijanističko takmičenje ”Ohrid Pearls“ 2014, Ohrid, Severna Makedonija – I nagrada A kategorija i Specijalna nagrada za najbolje izvođenje dela makedonskog kompozitora;
– Međunarodno takmičenje “Davorin Jenko 2015”, Beograd,- Laureat A kategorija;
– EMCY “Peter Toperczer International Piano Competition”,  Košice 2015, Slovačka Republika – IV nagrada II kategorija
– Međunarodno takmičenje mladih pijanista “Bela Lira 2016”, Belgorod, Ruska federacija – I nagrada II kategorija;
– International Music Competition For Young Pianists – “Merci, Maestro 2018”, Brisel, Belgija – Finalista  u B kategoriji;
– “Memorijal Isidor Bajić 2018” – Novi Sad – Finalista u A kategoriji;

Una Miljuš, Srbija
Rođena je 30.06.2005. godine, u Beogradu. Učenica je srednje muzičke škole “Kosta Manojlovic” iz Zemuna u klasi prof. Radojke Ivanović.  Nastupla je na koncertima u renomiranim salama Beograda (Kolarčeva zadužbina, Beogradska filharmonija, SKC). Učestvovala na brojnim koncertima i seminarima u Beogradu i Srbiji.  Dobitnica je brojnih visokih nagrada na takmičenjima širom Srbije i Evrope, među kojima su:
– 2013 Međunarodno takmičenje “Citta di Gorizia“ , Italija – prva nagrada u  I kategoriji; –  –  — Republičko takmičenje mladih pijanista Srbije 2013, 2015 – Prve nagrade;
– Međunarodno pijanističko takmičenje “Šabac 2014“, Srbija – Prva nagrada;
– Republičko takmičenje za kamernu muziku 2014. Beograd, Srbija – Prva nagrada;
– Najmlađi osvajač zlatnog sertifikata na takmičenju “Šopenov zlatni prsten“2014 u Sloveniji;
– EMCY “Peter Toperczer International Piano Competition“2015 – Košice, Slovačka II nagrada   u prvoj kategoriji;
– Festival muzičkih škola Srbije 2015 – prva nagrada u disciplini klavir solo;        
– Međunarodno pijanističko takmičenje “Šabac 2016”, Srbija – Prva nagrada, LAUREAT
– EMCY takmičenje“Young virtuoso“ 2016, Sofija, Bugarska – druga nagrada u I kategoriji;
– EMCY takmičenje “Petar Konjović“2016. Beograd  – I nagrada u prvoj kategoriji
– Međunarodno takmičenje klavirista “Virtuosi per musica di Pianoforte 2016, Usti nad Labem, Češka Republika – I nagrada u II kategoriji i Specijalna nagrada za najbolje izvođenje klasične sonate;
– Međunarodno takmičenje “Bela lira” 2016, Belgorod, Ruska federacija – Prva nagrada;
– Festival Slovenske muzike – Beograd 2017 – I nagrada
– Republičko takmičenje mladih pijanista Srbije 2017  Beograd, Srbija – Laureat u kategoriji 3b;
– Festival Slovenske muzike – Moskva 2017 – Grand prix festivala
 – 2017 Međunarodno takmičenje “A Step Towards Mastery“, St.Petersburg, Ruska federacija – Specijalna nagrada žirija;
– “Festival slovenske muzike 2018”, Beograd – Laureat u disciplini klavir;
– “ Memorijal Isidor Bajić 2018”, Novi Sad, Srbija – III nagrada u A kategoriji;
– Međunarodno takmičenje “Davorin Jenko 2019” , Beograd, Srbija – I nagrada u IV kategoriji;
– Republičko takmičenje mladih pijanista Srbije 2019, Beograd, Srbija – I nagrada u IV kategoriji;
– Međunarodno takmičenje “Merci,Maestro”, Brisel, Belgija – Finalista u II kategoriji;
– Memorijal “Matusja Blum 2019” Sarajevo, Bosna i Hercegovina – I nagrada u “D”kategoriji

Irina Brodić, Srbija
Irina je sa 5 godina zakoračila u svet muzike, pevajući u muzičkom zabavištu u dečijem horu “VIVA”. Godinu dana kasnije, pocela je da pohadja nastavu klavira u klasi prof. Helene Davidović u MŠ „Mihajlo Vukdragović“ u Šapcu, gde je sa jedanaest godina odrzala prvi solistički koncert. Aktivno nastupa na pijanističkim takmičenjima.
Dobitnica je dvanaest prvih nagrada na Republičkim takmičenjima i preko 40 na medjunarodnim takmičenjima (u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, Zrenjaninu, Arandjelovcu, Sremskoj Mitrovici, Banjaluci, Bijeljini, Negotinu, Bečeju…), od kojih su 32 nagrade za kao pobednika kategorije i 10 nagrada kao Laureat takmičenja.
Briljirala je 2014. godine apsolutnom pobedom na takmičenju Premio Clivis u Rimu (IT), kao i na prestižnom takmičenju Memorijal Jurica Murai u Varaždinu (HR), kao dobitnica prve nagrade.
Godine 2017. je pobedila na i Internacional Music Competition, drugonagradjena na Pijanističkom takmičenju Beogradski Šopen Fest, a na Medjunarodnom takmičenju u Skopju (Severna Makedonija) takodje je bila pobednik kategorije. Na Internacionalnom takmicenju u Berlinu, u kategoriji kamernih sastava, sa Janom Ilić (flauta- klavir), osvojila je 3. mesto i potom nastupila na koncertu nagradjenih učesnika u Sali Berlinske filharmonije.  Godine 2018. na Republičkom takmičenju, u kategoriji “klavirski duo” , sa Larom Arbajter, osvojila je 100 bodova i nagradu Pobednik kategorije.
2018. osvojila je prvu nagradu (100 bodova) na Republičkom takmičenju iz teorije muzike, u klasi prof. Irene Nikačević, a u disciplini klavir osvaja prvu nagradu i titulu Laureat kategorije.
Aprila 2019. na Interncionalnom takmicenju I. Egressy Bèni Nemzetközi Zeneiskolai Verseny u Budimpesti, sa osvojenih 100 poena i Grand Prix nagradu, proglasena je za pobednika kategorije i apsolutnog pobednika takmicenja. Ucestvovala je na mnogobrojnim koncertrima (u Pozarevcu, na otvaranju Festivala pijanizma u Sremskoj Mitrovici, u Beogradu na koncertu talenata u Italijanskom kulturnom centru, u Sali FMU na Reviji talenata 8. Beogradskog Šopen Festa …).
Uspešno je pohadjala kurseve eminentnihpijanističkih pedagoga: Dordja Milojkovića (Švedska), Svetlane Bogino, Jokut Mihajlović (Beograd), Jevgenija Starodupčeva (Rusija), Arsena Čarkića (Banjaluka), Rite Kinke (Novi Sad), Žaka Ruvijera (Francuska).
2014-2015. Kao predstavnica Dečije filharmonije nastupila je u okviru projekta Deca deci, a 2016.  i sa simfonijskim orkestrom kao članica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu (kao solista – dečiji sopran). Na manifestacijama humanitarnog karaktera u svom gradu, izvodila je nacionalnu himnu.
Imala je zapažene nastupe u tv šou programima Ja Mogu Sve i Tvoje lice zvuči poznato. Tri godine je bila član Akademije zabave i umetnosti O&M u Novom Sadu. 2017. godine je igrala glavnu ulogu u mjuziklu Annie Junior, u Srpskom narodnom pozorištu. Iste godine je predstavljala Srbiju na Dečijoj pesmi Evrovizije u Tbilisiju(Gruzija),izvodeći pesmu Ceo svet je naš, sa drugaricom Janom Paunović.

Lazar Mitrović, Srbija
Rođen je 1999. godine u Šapcu.
Svoje muzičko obrazovanje započeo je sa 7 godina u muzičkoj školi “Mihajlo Vukdragović” u Šapcu, u klasi profesora Miloša Milutinovica. Tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja ostvario je zapažene rezultate na republičkim i medjunarodnim takmičenjima, među kojima su najznačajnije: Banjalučki Bijenale, BiH – I nagrada, Republičko takmičenje, Srbija, 2011. i 2013. godine – I nagrada, Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Šapcu 2011, 2012, 2013, 2014 i 2015 godine – I nagrada…
Pored učešća na takmičenjima, pohađao je kurseve renomiranih pedagoških imena kao što su: Svetlana Bogino, Vladimir Ograkov, Jokut Mihailović, Đorđe Miljković, Evgenjin Starodupčev …
Takođe, redovno koncertira.
Trenutno je student treće  godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke i pijanistinje Maje Rajković.

Momčilo Tomić, Srbija
Rođen je u Beograd 1998. godine. Završio je osnovnu i srednju muzičku školu Mihailo Vukdragović u Šapcu u klasi prof. Goare Lazić i Đorđa Filipovića. Trenutno je na četvrtoj godini osnovnih akademskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Vladimira Miloševića. Osvojio je brojne nagrade od kojih se izdvajaju prve nagrade na Republičkom takmičenju učenika muzičkih škola Srbije (2013, 2015), Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu (2009, 2011, 2013, 2015), Pijanističkom takmičenju Beogtadski Šopen Fest (2015), laureat na Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko. Takođe je bio laureat Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije. Usavrsavao se kod S. Bogino, V. Ogarkov, Evgenija Starodubčeva i Natalije Trul. Dobitnik je nagrade iz fondacije Dragica Nikolić (2014). Aktivno nastupa na koncertima u Beogradu (Kolarac, SKC, Kulturni centar Beograda, Narodna biblioteka Srbije) i širom Srbije. Bio je učesnik međunarodnog kursa kamerne muzike Colluvio 2017, nakon kojeg je usledila turneja po gradovima Austrije, Nemačke, Hrvatske, BiH i Srbije. Takodje je bio učesnik i stipendista dvonedeljnog programa Global Summer Institute of Music (GSIM) 2019. god. na univerzitetu VCU u Ričmondu (Virdzinija, SAD) gde je na takmicenju u sklopu istog programa kao pobednik nastupio u Kenedi Centru u Vašingtonu.

Lazar Torbica je rodjen u Šapcu  28.06.1999. Sa pet godina krenuo je u muzičko zabavište Muzičke škole Mihailo Vukdragovic u Šapcu. Naredne godine je počeo da uči klavir u klasi profesorke Helene Davidović.  U toku osnovnog i srednjeg obrazovanja učestvovao je na mnogim  medjunarodnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je preko 50 prvih nagrada, a više puta je proglašen za laureata takmicenja.
Među nagradama se ističu: prve nagrade sa Republičkih takmičenja, tri laureata sa Medjunarodnog takmičenja  Davorin Jenko u Beogradu, dva laureata a Banjalučkog bijenala, BiH, laureat sa Medjunarodnog takmičenja u Šapcu, prva nagrada na Pijanističkom takmičenju mladih talenata Beogradski Šopen Fest, prva nagrada sa Mocartovog takmičenja u Rimu,  bronzana medalja na svetskom pijanističkom kupu ,,Taun of Gagni’’ u Parizu …  Nagrađen je i Dositejevom nagradom, a 2017. godine kao maturant i nagradom Stevan Mokranjac za najtalentovanijeg ucenika, kada je održao solistički koncert u Biblioteci grada Šapca.
Usavršavao se na seminarima eminentnih pijanista i klavirskih pedagoga: Rita Kinka (Novi Sad), Arbo Valdma (Keln), Žak Ruvije (Pariz), Jokut Mihailović (Beograd), Djordje Milojković (Zeneva), Arsen Čarkić (Banja Luka, Republika Srpska), Svetlana Bogino I Vladimir Ogarkov (Moskva), Aleksandra Romanić (Minhen), Igor Lasko (Pariz).  
Sa 18 godina je upisao Muzicku Akademiju u Novom Sadu, odsek klavir,  u klasi profesorke i pijanistkinje Rite Kinke. Trenutno je student  treće godine osnovnih akademskih studija.
U toku studija je takođe ostvario značajne uspehe na takmičenjima:
Takmicenje Dunavska Sonata, Novi Sad, Srbija – Prva nagrada
Takmicenje  Polihimnija, Skoplje, Makedinija – Laureat takmičenja
Merci Maestro, Brisel, Belgija  – finalista takmičenja
Međunarodno takmičenje u Parizu – Bronzana medalja
Takmicenje mladih pijanista Euterpe, Bari, Italija – prvo mesto i laureat kategorije do 23 godine.
Nastupao je kao solista u uglednim koncertnim salama: sali Kolarceve zaduzbine, Narodnoj biblioteci u Beogradu, Galeriji SANU, Banskom dvoru u Banja Luci, sa Simfonijskim orkestrom Novosadske akademije u Sinagogi u Novom Sadu,  te u Parizu, Rimu, Bariju, Briselu …