INGOLF VUNDER (1985) je austrijski pijanista, dobitnik više nagrada na Šopenovom međunarodnom pijanističkom takmičenju u Varšavi 2010 godine, dirigent, kompozitor, javni govornik i preduzetnik koji živi u Švajcarskoj. Svoju muzičku avanturu na violini započeo je sa četiri godine. Nakon što je njegov talenat za klavir slučajno otkrio učitelj klavira iz Linca, Vunder je odustao od violine i nastavio da svira klavir sa 14 godina. 

Počeo je intenzivne studije klavira na Muzičkom konzervatorijumu u Lincu, a samo nekoliko meseci kasnije učestvovao je na svom prvom takmičenju za mlade i osvojio prvu nagradu (VII Concorso Internazionale di Musica, Cortemillia). Ubrzo nakon toga bio je pobednik na još nekoliko takmičenja, uključujući 63. Steinway  Piano Competition u Hamburgu. Otprilike nakon godinu dana od početka studiranja klavira debitovao je u bečkom Koncerthausu. Dve godine kasnije, već je svirao na koncertima neka od najzahtevnijih klavirskih dela, uključujući i Listove Transcendentalne etide. Nastavio je studije klavira na Muzičkom konzervatorijumu u Beču, a kako bi se umetnički razvio, putovao je širom Evrope radi savršavanja kod velikih pijanista, pre svega Idila Bireta (Idil Biret). Godine 2008. započeo je saradnju sa poljskim pijanistom i pobednikom Šopenovog takmičenja u Varšavi 1955. Adamom Harasievicom (Adam Harasiewicz). Godinu dana kasnije odlučio je da poslednji put učestvuje na pijanističkom takmičenju. Na Šopenovom međunarodnom pijanističkom takmičenju 2010. u Varšavi dobio je drugu nagradu, takođe, nekoliko specijalnih nagrada, kao i mnogobrojnu publiku širom sveta, koji su u njemu videli pravog pobednika takmičenja. Pored koncerata i turneja, započeo je studije u Krakovu kako bi proširio svoje muzičko usavršavanje. Diplomu je stekao krajem 2012. godine, ali tek je 2019. godine počeo da se pojavljuje na koncertima u dvostrukim ulogama: pijanista i dirigent, dirigujući klavirskim koncertima i simfonijama. 

Snimio je nekoliko albuma za Deutsche Grammophon, nastupao je u Evropi, Aziji, Severnoj i Južnoj Americi, u prestižnim dvoranama kao što su bečki Musikverein, Carnegie Hall (NYC), Berlin Philharmonien, Queen Elizabeth Hall (London), Tonhalle Zurich, Rudolfinum (Prague), Moscow Conservatory, Mariinski Theater (Sankt Peterburg), Suntori Hall (Tokio), LOTTE Concert Hall (Seul), National Concert Hall Thaipei itd. 

Godine 2017. zajedno sa suprugom pokrenuo je Appassio.com nastavnu platformu za muziku i umetnost. Od 2018. nastupa kao javni govornik fokusirajući se na značaj ljudske kreativnosti i muzičkog obrazovanja u svetu veštačke inteligencije i posebnosti, predstavljajući svoje govore na događajima kao što su: SDG Lab na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, najveći obrazovni samit o obrazovanju ASU+GSV u San Diegu, TED Talk itd. Od 2020. Vunder je suosnivač svoje druge obrazovne platforme – Appassimo.com, stvorene za muzičke 

institucije, koju sada koristi nekoliko velikih univerziteta širom sveta. Svoje vreme posvećuje sviranju koncerata, zalaganju za muziku i umetnost i razvojem poslovanja, uvek sa istim ciljem: promovisanjem umetničkog obrazovanja i povećanjem svesti koliko je to zapravo važno, za generacije koje dolaze. 

Privatno je poštovalac romantizma i impresionizma u muzici i likovnoj umetnosti. 

Takođe, interesuju ga neuronauka, kvantna mehanika i tehnologija.