MARIJA ĐUKIĆ, diplomirala je i magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi prof. Srđana Grbića. Usavršavala se na majstorskim kursevima u Turu (Francuska) kod prof. Alekseja Nasedkina i u Sionu (Švajcarska) kod prof. Bernharda Eberta. Provela je dve godine na specijalizaciji u Sankt Peterburgu (Rusija), na konzervatorijumu Rimski-Korsakov, u klasi prof. Jekaterine Murine.

Zaposlena je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao redovni profesor na Katedri za klavir. Nastupala je kao solista i kamerni muzičar u Beogradu, mnogim gradovima u Srbiji, u Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Rusiji, Italiji, Švajcarskoj, Turskoj.

Na njenom repertoaru su najzastupljenije kompozicije klasicizma i romantizma. Poseduje poseban afinitet prema delima Frederika Šopena. Jedan od najznačajnijih i najuspešnijih koncerata sa Šopenovim delima izvela je u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 2010. godine,  povodom dvestote godišnjice rođenja kompozitora, pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Poljske.

Nastupa u različitim kamernim ansamblima, kao član trija Amorosso i trija Classica Aeterna. Nastupala je na koncertima u okviru Tribine kompozitora i Međunarodnog festivala harfe. 

Godine 2015. koncertom u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine obeležila je 30 godina umetničkog rada. Kao solista sarađivala je sa Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTS, orkestrom Doma vojske i Beogradskim gudačkim orkestrom „Dušan Skovran”. Snimala je za Radio Beograd.