VLADIMIR AĆIMOVIĆ, rođen je u Nišu (Srbija) 2002. godine. Osnovno muzičko obrazovanje završio je u klasi prof. Milena Kurteva (Bugarska). Srednju muzičku školu u Nišu završio je u klasi prof. Suzane Novaković. Usavršavao se kod prof. Ilije Černajeva (Bugarska). Trenutno je student na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti u Gracu u klasi prof. Milane Černjavske, i student 4. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Lidije Stanković. Stipendista je Međunarodne muzičke akademije u Lihtenštajnu, gde redovno učestvuje u aktivnostima Muzičke akademije.
Pohađao je seminare kod poznatih profesora klavira kao što su: Dmitrij Baškirov, Arbo Valdma, Kemal Gekić, Pavel Gililov, Bruno Kanino, Milana Černjavska, Arie Vardi, Ruben Dalibaltajan, Grigorij Gruzman, Claudio Martinez Mehner …
Nagrade:
1. nagrada – Međunarodno takmičenje, Šabac (Srbija), 2010, 2011
1. nagrada (100) i Grand Prix – Međunarodno takmičenje „Isola del Sole”, Grado (Italija), 2010.
1. nagrada – Republičko takmičenje, Beograd, 2011., 2017
1. nagrada (100) – EMCI Međunarodno takmičenje „Ohridski biseri“, Ohrid (Makedonija), 2012
1. nagrada – Međunarodno takmičenje „Novi pijanisti“, Sofija (Bugarska), 2014
1. nagrada – Međunarodno takmičenje „Craiova Piano“, Craiova (Rumunija), 2015
1. i Specijalna nagrada za najbolju izvedbu dela Claudea Debussija – Međunarodno pijanističko takmičenje „Virtuosi per musica di pianoforte“, Usti nad Labem (Češka), 2015. 

  1. nagrada – Međunarodno takmičenje mladih pijanista, Niš, (Srbija), 2010, 2016. (Grand Prik)
  2.  nagrada – Međunarodno klavirsko takmičenje „Memorijal Isidor Bajić“, Novi Sad (Srbija),
    2016.
    1. nagrada – Međunarodno takmičenje mladih pijanista „Merci, maestro!“, Brisel (Belgija), 2019.
    1. nagrada – Međunarodno takmičenje mladih pijanista „Ricard Vines“, Ljeida (Španija), 2019.

Prvi koncert sa orkestrom održao je sa 10 godina u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine i u Skupštini grada Beograda zajedno sa Kamernim orkestrom Amoroso i dirigentom Milenom Injac. Zatim, kao solista sa Niškim simfonijskim orkestrom pod upravom Daniela Molesa i sa Gudačkim orkestrom ArtLink.
Kao predstavnik Ministarstva kulture Republike Srbije, nastupio je kao solista sa Predsedničkim orkestrom Ruske Federacije pod upravom Antona Orlova u Koncertnoj dvorani Velike kremaljske palate, u dvorani Svetog Đorđa i na Međunarodnom festivalu Melodika pokolenja u Moskvi.
Stipendista je Fonda za mlade talente Republike Srbije, dobitnik je nagrada: Constantinus 2012, koja se dodeljuje najperspektivnijim muzičarima mlađim od 18 godina, Dositej Ministarstva omladine i sporta Srbije, Nagrade Srpske akademije nauka i umetnosti koja se dodeljuje mladim talentima u Srbiji za dostignuća u oblasti umetničke muzike, Vidovdanskih nagrada Grada Niša. Stipendista je Međunarodne muzičke akademije u Lihtenštajnu.
Uspešno je nastupao u Srbiji, Rusiji, Češkoj, Italiji, Bugarskoj, Austriji, Belgiji, Lihtenštajnu, Francuskoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Rumuniji, Španiji, Nemačkoj i Severnoj Makedoniji.
Držao je recitale i nastupao na međunarodnim festivalima Constantinus, Nimus, Art Link (Srbija), na Ljubljanskom festivalu (Slovenija), u Narodnom muzeju Lihtenštajn, Evropskom muzičkom institute Beč (Austrija), Muzičkoj galeriji Kolarca u Beogradu, u koncertnim salama Simfonijskog orkestra i Sinagoge u Nišu (Srbija).
Nosilac je Muzičke stipendije Styria za 2019. godinu.